Storytel

Känner du Ruth nu, Angela Kovács?

av: Anna den 09-10-2014 i kategorin Boktips, Deckare, Intervju, Nyheter, Romaner, Storyteltips

Den här alldeles speciella pärlan till serie förtjänar en särskilt begåvad inläsare och tydligen stod stjärnorna rätt för vi fick självaste Angela Kovács! Angela har läst in många böcker och är väldigt omtyckt inläsare. Dessutom är hon skådespelare påde på scen och filmduken. Här svarar hon på några frågor om inläsningen av Galloway-deckarna och hennes relation till bokserien.

Hade du hört talas om böckerna tidigare?
Jag hade aldrig hört talas om Elly Griffiths innan men skulle inte ha något emot att läsa in fler böcker av samma författare. Hon skriver spännande, humoristiskt och igenkänningsbart. Människorna beskrivs med alla sina fel och brister, och med en god portion humor. Sen att böckerna om arkeologen Ruth Galloway utspelar sig i ett fantastiskt landskap gör ju sitt till! De är spännande men inte blodiga, otäcka men inte utstuderat våldsamma. Man kan sova gott om natten efter att ha lyssnat på berättelserna om Ruth Galloway!

Vad fick dig att tacka ja till just de här böckerna?
Jag tilltalades av att få göra en serie, att få lära känna figurerna lite mer på djupet. Nu tycker jag att jag ser dem framför mig och skulle gilla att ”hänga med dem på puben” nån regnig eftermiddag!

Själv är jag väldigt förtjust i huvudpersonen Ruth Galloway, hon verkar så sympatisk, vad tycker du om henne?
Jag älskar Ruth! Hon har fruktansvärda matvanor, blir andfådd av att gå i trappor, ser inte nåt vidare ut, är modig och feg om vartannat och försöker så gott det går att få ihop sitt yrkesliv och privatliv. En helt underbar bekantskap!

Ruth är arkeolog och expert på gamla ben, fanns det många svåra facktermer i böckerna?
Speciellt i de två första böckerna, vill jag minnas, förekom det flera knepiga facktermer, en del romerska och latinska namn och annat som krävde hjälp. Hoppas bara att jag fått till det! Man ökar ju sin allmänbildning också när man blir tvungen att forska efter ordens betydelse. En bra skola, helt enkelt.

Böckerna utspelar sig i Norfolk på Englands östkust, blir du som jag sugen på att åka dit?
Jag bodde i England ett år, besökte södra delen av landet över en helg och minns det som fantastiskt vackert. När jag nu läst om Norfolk blir jag ju så sugen på att åka tillbaka och bila runt i ”Galloway-land”!

Har du fattat vad en ”saltäng” egentligen är? (Inte jag)
Min bild av en saltäng är en bred sank sandstrand med sumpig vegetation. Lätt att gå ner sig i, förrädisk och en väldigt lämplig ingrediens i en deckare…

Lyssna när Angela läser första boken av 6, Flickan under jorden!

Ny serie hos Storytel!

av: Anna den 09-10-2014 i kategorin Boktips, Deckare, Nyheter, Romaner, Storyteltips

Den här serien ligger mig extra varmt om hjärtat, böckerna om Ruth Galloway och hennes liv i den lilla kuststaden Kings Lynn i Norfolk, England.

Ruth lever ensam med sina två katter och trivs ganska bra med det. Hon bor i en pytteliten stuga nära havet, precis på gränsen till de för landskapet speciella saltängarna. Havet är ständigt närvarande och ebb och flod präglar stränderna och gör landskapet otillgängligt, farligt och obeskrivligt vackert.

Hon är chef på avdelningen för Rättsmedicinsk Arkeologi på Norfolks Universitet och är arkeolog med gamla ben som specialitet, på kvällarna tar hon med sig jobbet hem och sitter uppe alldeles för länge för att rätta uppsatser eller fördjupa sig i detaljer. Ruth är snart 40 år, älskar sitt jobb, sina katter, skräpmat och ett glas vin framför tv:n. För många skulle det kanske verka sorgligt men Ruth tycker att hon kommit hem.

Men så blir hon tillfrågad av kriminalkommissarie Harry Nelson att undersöka ben som hittats i sumpmarkerna utanför staden och det blir början på en märklig vänskap mellan dem.

Den här serien lite mer än vanliga deckarserier, även om det förekommer både mord, poliser och gåtor. Men personerna, miljön och inslagen av historia och viss mystik ger precis det där som gör att man vill stanna i boken. Jag vill bli kompis med Ruth! Jag vill bli hembjuden till hennes stökiga lilla hus vid havet och dela en flaska vin framför gasbrasan och klappa hennes katter. Jag vill vara med och hjälpa henne när allting krånglar och stormarna viner så hennes stuga skakar. Följ med till saltängarna du med, och se om du kan lösa gåtorna innan Ruth gör det!

Första delen av sex börjar med Flickan under jorden. Vi släpper alla böckerna de närmsta månaderna!

Intervju med Denise Rudberg

av: Anna den 09-10-2014 i kategorin Boktips, Deckare, Författare, Intervju, Storyteltips

Vi är så glada att Denise Rudberg släpper en ny bok med Marianne Jidhoff igen och dessutom fick vi chansen att ställa några frågor till författaren själv. En selfie skickade hon med också!

Berätta om huvudpersonen i dina senaste fyra böcker, Marianne Jidhoff, hur kom du på henne och vem är hon?
Jag hade ju skrivit ett antal böcker som handlade om kvinnor i 30-40-årsåldern med utmaningar som att hitta den stora kärleken, skaffa barn och få ordning på karriären. Fint alltsammans, men jag kände efter sex böcker att jag önskade skriva om en kvinna som redan hade levt ett bra tag, som hade en stor del av livet bakom sig och inte bara vips kunde börja om igen. Det var då Marianne knackade på min dörr, med ett trettioårigt misslyckat äktenskap i bagaget, tre vuxna barn samt en karriär hon var mindre nöjd med. Att skriva om en karaktär med ett stort bagage har varit så underbart, hon är allt jag kan önska.

I första boken var hon nybliven änka och lite stukad av livet, nu känns det som hon är starkare?
Ojoj, ja hon har verkligen jazzat upp sig. Från att i första boken vara en rejält stukad person med ena foten mer eller mindre i graven(iaf i hennes egna ögon) är hon nu en lycklig böna i sina bästa år. Hon njuter av livet i fulla drag genom att röka när hon känner för det, dricka ett glas vin när det behagar, brinna för sitt jobb och dejta snygga karlar hej vilt. Ja, förutom att äta vit tryffelnougat då, hennes kanske allra största passion. Marianne Jidhoff är en upphottad Miss Marple, en Miss Marple som får ligga istället för att bara klappa katten och dricka te:)

Det här är fjärde boken i serien, hur många böcker kommer det med Marianne?
Jag har planerat för nio böcker i serien.

Du hittade ju på den här genren, Elegant crime, hur kom du på det och har du fått några followers?
Jag ville skriva deckare på mitt sätt och inte behöva förhålla mig till en given mall. Inga followers. Ännu:)

Denise säger hej!Alla böckerna i den här serien är riktigt snygga tycker jag men den senaste har en ny design och blev ännu snyggare! Du är med själv på omslaget och har en egen logga, hur kommer det sig?
Det var inte alls meningen att jag skulle ligga där och vara läskig, men vi hittade ingen annan bild som funkade och den här var tagen för ett helt annat sammanhang, men råkade funka alldeles toppen. Jag är dessutom så himla nöjda med författar-sigillet som förlaget tagit fram, så jag är så otroligt nöjd med den nya stilen.

Du har bytt inläsare också, från Jan Waldekranz till Anna-Maria Käll, varför?
Jag bytte ju förlag till den här fjärde boken och samtidigt som omslaget gjordes om gjorde man också det här valet av inläsare. Jag tycker båda två är alldeles lysande.

Du släppte en novell tidigare i år, tillsammans med Hugo Rehnberg och du släpper en kokbok i dagarna också, hur hinner du med allt?!
Nej, det var inte en novell, men en roman där vi skrev varannat kapitel. Kokboken kom ut redan tidigare i våras, så det är avklarat sedan en tid tillbaka. Men Hugos och mitt samarbete är lite som en lyxtid för mig eftersom jag får arbeta TILLSAMMANs med Hugo, det är galet roligt att få dela skrivprocessen med någon annan. Och på frågan hur jag hinner med allt, så har jag ett mycket dåligt svar. Jag hinner inte med allt. Jag får kompromissa med en massa saker, men just nu är det här vad jag prioriterar. All in, helt enkelt.

Tack Denise för att vi fick prata med dig, nu är det bara att djupdyka i den snåriga överklassens diskreta charm. Vem har mördat studierektorn på den exklusiva privatskolan och vad döljer sig i hans förflutna? Lyssna på boken här!

Sophie Hannah berättar om sin bok Monogrammorden

av: Anna den 03-10-2014 i kategorin Boktips, Deckare, Intervju, Storyteltips

Sophie Hannah

Vi träffar Sophie Hanna på Grand Hotel, en synnerligen passande miljö för att prata om Agatha Christies 125-årsjubileum och boken hon skrivit, Monogrammorden. Boken är en slags fortsätting på Christies serie om Hercule Poirot och en kärleksförklaring till tiden och genren som kallas “Golden Age”.

Till klirret av dyrt porslin och bland diskreta servitörer som smyger runt oss på mjuka mattor frågar jag Sophie hur hon alls vågade ge sig på att skriva en fortsättning på nationalklenoden Agatha Christies böcker?

– Jag tycker inte jag varit modig faktiskt, svarar Sophie och ser väldigt lugn ut trots att hon nu reser runt halva jorden för att prata om sin bok med folk som alla har en egen starka relation till Christies alla böcker. Jag har älskat Agatha Christie sedan jag var barn, därför känns det inte konstigt att skriva hennes karaktärer. Jag har läst och läst om dem oändligt många gånger och hennes böcker har påverkat mitt skrivande enormt.

Hurdå undrar jag, du skriver psykologiska spänningsromaner i modern tid, jag ser inte riktigt likheterna?

– Jodå! I grunden är mysteriet alltid det viktigaste även i mina böcker. Sen lägger jag på djupare personporträtt, skriver “inifrån” karaktärerna och utforskar motiven mer än hon gjorde. Men det drivande i bådas våra författarskap är ändå mysteriet och det har jag lärt mig av henne.

Men varför valde du Poirot och inte Miss Marple som huvudperson? (Själv har jag alltid föredragit den gamla damen).

Sophie undrar genast varför jag jag gillar Miss Marple mer än Poirot och jag svarar att han är så självförhärligande och är lite svår att gilla. Hon håller inte med.

– Poirot är förvisso väldigt “full av sig själv” men han är ändå en väldigt varm och snäll människa. Miss Marple är kanske mer ödmjuk och lågmäld men har en svalare personlighet som faktiskt inte är lika sympatisk. För mig kändes det helt självklart att välja Poirot i min bok. Dessutom kom jag på slutet först och det slutet skulle inte alls ha passat för Miss Marple så det föll sig helt naturligt.

MonogrammordenHur har boken tagits emot av alla Agatha Christie-fans då?

Väldigt fint! Jag har fått så många uppmuntrande ord från alla möjliga håll och den ligger på topplistorna i en massa länder. När jag pratade om boken innan den släpptes så hade de läsare som verkligen betyder något en skeptisk inställning. Ungefär “jag vet inte vad jag ska tycka om den här idén. Låt mig läsa boken så får vi se…”. Men när de flesta av dem nu faktiskt sagt att den är helt rätt skriven så känner jag att jag lyckats.

Kommer du skriva en till bok med Poirot, eller kanske ge dig på Miss Marple nu?

Nej, jag tror inte jag skulle göra det ens om jag fick frågan igen. Men visst har mitt skrivande påverkats så kanske dyker det upp mer pussel i mina böcker framöver. Och skriva om Miss Marple? Nej, det känns helt fel för mig.

Sen måste hon hasta vidare till en förlagslunch innan hon far vidare till nya länder, nya frågor och nya mysterier.

Än så länge har vi e-boken på svenska och ljudboken på engelska.

Läs e-boken här!

Lyssna på ljudboken här!

Birgitta Bergin ger oss Ett oemotståndligt förslag!

av: Anna den 30-09-2014 i kategorin Boktips, Författare, Nyheter, Romaner, Storyteltips
bergin

Birgitta Bergin

Vill du ha en bladvändare med sting i? Då har jag ett förslag.

När du har läst igenom prologen i min nya roman Ett oemotståndligt förslag så tror jag att du är fast. Låst. Tagen. Därför att du vill veta mer. Det är det som är min intention och det är det som jag vill uppnå när jag skriver. Jag vill fånga dig som läsare. Helst direkt.

Den här boken är en bladvändare. Här finns inga sidor som är slött skrivna. Här är det tempo. Du som läsare ska efter varje kapitel känna att ”bara ett kapitel till”. Dialogerna är många och jag vill att du ska dra på smilbanden, älska mina karaktärer och bli uppslukad av känslorna som svallar.

Anna och Calle. Det är dem de handlar om. Anna som är en småstadtjej som vill så mycket mer. Välutbildad, kanske lite djupsinnig, goodlooking, ung och med en frustration över sitt vanliga och händelsefattiga liv som hon inte vet hur hon ska ta sig ur. Calle är motsatsen. Snygg och dryg, lite översittare, välbärgad, en partylirare, bekymmerslös … men samtidigt med något dolt inom sig, ett slags vemod eller en sorg som han gör allt för att dölja. Dessa två ytterligheter möts under underliga förhållanden och utvecklar en vänskap och en relation som Anna har svårt att sortera ut. Vem är Calle? Vad döljer han? Och vad händer med hennes tidigare så trygga liv? Det här är kärlek men också dramatik. Svek men också tillit. Sorg men också glädje. Gömda hemligheter men också framtidstro.

Jag heter Birgitta Bergin, är författare och jag älskar att skriva. Mina karaktärer blir mina vänner. Sista tiden har jag umgåtts mer med Anna och Calle än med min familj. Och för att slippa ta avsked så skriver jag för säkerhetsskull på en fortsättning för inte vill jag överge mina vänner! Och i den här sagan som jag faktiskt får lov att dikta ihop så tror jag att många känner igen sig i olika scener.

Mycket av det jag skriver är hämtat från olika verkligheter, ett pussel av händelser från en mängd olika sammanhang blandat med en rejäl portion fantasi, ett pussel med tusentals bitar som så småningom blir en berättelse, en roman, en bok.

En bladvändare.

Lyssna på den, eller läs den. Jag tror du kommer förstå vad jag menar.

/BB

Välkomna tillbaka, hälsar Julia!

av: Anna den 23-09-2014 i kategorin Nyheter, Romaner, Storyteltips

Det har gått flera månader sedan sist men på torsdag den 25/9 kommer del 26 av Sagan om Isfolket, Huset Edlafjord.

För att friska upp minnet på oss alla har Julia skickat en hälsning och en resumé till alla oss som både väntat länge och som har lite dåligt minne. Klicka på länken och njut:

Julia Duvenius hälsar oss välkomna tillbaka!

 

 

Hälsning från författaren Emelie Schepp!

av: Anna den 10-09-2014 i kategorin Boktips, Deckare, Författare, Nyheter, Storyteltips

Jag är så glad och stolt över att Märkta för livet i dag har premiär som ljudbok med Katarina Ewerlöf som uppläsare. Berättelsen om åklagaren Jana Berzelius, som är min debut, har redan såld i över 50 000 ex. Det är en fartfylld historia med våld och kärlek, med svart och vitt och jag hoppas att man som läsare blir fascinerad och förvånad, kanske rent av förbannad och till och med överraskad, på Jana, eller på personerna runtomkring henne, på det som händer och inte händer.

På grund av en olycka har Jana inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. En dag får hon i uppdrag att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Kan hennes kolleger lita på henne? Kan hon ens lita på sig själv? Svaren får ni om ni lyssnar på Märkta för livet.

Med vänliga hälsningar,
Emelie Schepp
Författare

Bodil Mårtensson berättar om sin nya bok

av: Anna den 10-09-2014 i kategorin Boktips, Författare, Romaner, Storyteltips

Blodbokens tidKära läsare, välkomna till 1300-talet och Blodbokens tid, den första delen i en spännande medeltidstrilogi!

Året var 1992. Från färjan Aurora som trafikerar sundet mellan Sverige och Danmark såg jag det 35 meter höga vakttornet Kärnan i Helsingborg torna upp sig. Jag funderade på vad som kunde ha hänt där, och hur det medeltida livet var för de som levde då. Jag blev som besatt av att lära mig mer om detta.

Jag gjorde allt för få fram dokument från litteraturen och från universitetsbiblioteks samlingar om denna tid. Varje ny uppgift satte jag samman i ett för mig sannolikt scenario. Jag fascinerades av Magnus Eriksson och hans liv och fann politiska intriger, förräderi och kärleksaffärer som kan liknas vid Kung Arthur-legenden. Jag grävde mer, uppfann fiktiva karaktärer och intriger, kärleksmöten och våldsdåd. Jag blandade in autentiska historiska personer och rörde runt i grytan. Och nu är det dags för er att ta del av resultatet, besattheten som blev en bok:
Blodbokens tid. Jag hoppas ni gillar den, jag är nämligen själv riktigt stolt!

Bästa hälsningar!
/Bodil Mårtensson

Gästbloggare från Harlequin!

av: Anna den 22-08-2014 i kategorin Nyheter, Romaner, Storyteltips, Uncategorized

Vad vore sommaren utan en massa läsning?

Jag behöver köpa tid – tid för att hinna läsa och lyssna på alla de böcker som står på min boklista. Är det någon som har några timmar över att sälja? J

I sommar, under semestern, har jag bestämt mig för att ägna en stor del av min tid åt tre saker – läsa och lyssna på böcker, laga mer (och nyttigare) mat från grunden och slutligen umgås med alla mina vänner. Varför inte slå tre flugor i en smäll och bjuda mina vänner på boktips och en middag.

Det som är så bra med böcker är att de kan konsumeras helt oberoende av vädret. Är det regnigt och kallt är det bara att plocka fram en bok och njuta. Glöm det dåliga samvetet, du behöver inte gå ut. Men om nu vädergudarna står en bi är det ju helt perfekt att ta med boken ut i trädgården, till stranden, till kaféet i stan eller var man nu väljer att läsa. Eller varför inte läsa boken tillsammans med en kompis, dvs högläsning. Det är helt underbart att läsa högt för någon annan, eller att höra någon annan läsa. Kanske något att pröva på?

Min boklista är lång. Den innehåller en salig blandning av kärlek och romantik, spänning, relationsromaner och böcker som utspelar sig i svunnen tid. I Harlequins utgivning hittar du allt! Vad vore en sommar utan ett par titlar av Nora Roberts – romantikens drottning. Jag tänker ägna henne några timmar. Vi hör med jämna mellanrum av våra läsare vad de tycker och tänker om vår utgivning och Nora Roberts är vår toppförfattare som ständigt efterfrågas.

För några år sedan tog jag med en kasse Harlequinromaner till lantstället och lade böckerna i vår samlingslokal. Jag skrev en lapp med andemeningen att alla kunde” Låna, Läsa och Lämna tillbaka” så att fler fick möjlighet att läsa dem. Gissa om det gick hem! Dagen därpå var samtliga böcker borta. Men under de följande dagarna kom en del tillbaka, försvann igen osv. Det blev som ett minibibliotek.  Sedan har fler följt i spåren och nu finns det massor av böcker att välja mellan. Det är inte bara jag som har tid och lust att läsa under semestern.

Jag har ett par boktips för sommaren:

Nora Roberts: Skimrande horisont
Kate Hardesty har ärvt en dröm. När hon hittar en karta som visar platsen där ett skepp förlist, ett fartyg lastat med en guldskatt, måste hon bara dit och slutföra det som varit hennes pappas projekt. Hon anlitar dykaren Ky Silver, en man som det visar sig inte vara helt enkelt att samarbeta med. Och det blir svårare än hon trott – på mer än ett sätt. Kate finner en ovärderlig skatt, men en helt annan än den hon från början sökt efter …

Det här är en bok som innehåller allt. Romantik beskriven på ett härligt sätt. Spänning, kärlek, konflikter. Allt utspelas i en miljö som man bara längtar till att få besöka. Nora Roberts har ett sätt att beskriva karaktärer och intriger som är helt unikt. Missa inte den här boken!

 

Sheila Roberts: Kyssar och choklad
Familjen Sterling har drivit chokladfabriken Sweet Dreams i generationer. Men nu riskerar de att mista sitt livsverk. För Samantha är det en katastrof, hur ska hon kunna rädda företaget? De beslutar att anordna en chokladfestival.  Allt verkar till en början gå bra, men Sweet Dreams öde vilar i händerna på ärkefienden Blake Preston. Kan Samantha få honom att ändra åsikt med hjälp av godsakerna? Eller är det Blake som kan övertyga henne om att det faktiskt finns något som är bättre än choklad …

Den här boken började jag läsa när den kom i manusform på engelska till Harlequin. Sheila Roberts var då en helt ny författare. Jag blev snart övertygad om att den skulle passa perfekt in i vår utgivning. Nu är Better Than Chocolate översatt och publicerad och det är dags att läsa färdigt den. Det ser jag fram emot.

Trevlig Sommar!

Ewa, redaktör på Förlaget Harlequin

Gästbloggare från Harlequin!

av: Anna den 22-08-2014 i kategorin Uncategorized

En liten nostalgitripp

Så här lagom till sommaren har jag snöat in på den nya tv-serien Penny Dreadful. Jag gillar hur den bakar in klassiska litterära karaktärer som Oscar Wildes Dorian Gray och Frankenstein och gör något helt nytt av det. Namnet Penny Dreadful anspelar på publikationer som gavs ut på 1800-talet i England, spännande berättelser som trycktes billigt och såldes för en penny. Sweeney Todd kommer till exempel från en av dessa historier som hette The String of Pearls: A Romance. Av någon anledning fastnar jag för den titeln, även om det känns som en otippad titel på en historia om just Sweeney Todd. Den andas liksom nostalgi, historia och kärlek.

Penny Dreadful-berättelserna var föregångare till pulp fiction och 1900-talets kiosklitteratur. Jag har alltid tyckt om gamla pulp fiction-böcker, speciellt omslagen var ofta otroligt snygga tecknade bilder. Och även om de på den tiden sågs som skräplitteratur har de definitivt nått kultstatus idag. Sanningen var dessutom den att de bidrog till litteraturens utveckling och spridning och flera stora författare idag började som pulp fiction-författare, som till exempel Agatha Christie, William S. Burroughs och F. Scott Fitzgerald. Det är någon sorts nostalgikänsla som sprider sig i kroppen när jag tänker på de här böckerna, trots att de kommer från en tid långt innan jag föddes. Men de lever ju kvar och kan få nytt liv även i den nya utvecklingen med e-böcker. Kolla till exempel på det här otroligt snygga iPad-fodralet från Team & Marke:

Alla dessa serier och genrer som ingick i pulp fiction är fantastiska och har sin tjusning på olika sätt. Allt ifrån mystery och horror till science fiction, western och romance. Några som tog fasta på en av dessa genrer och utvecklade den till något stort var Harlequin. Även de gamla Harlequinromanerna hade omslag som idag känns väldigt retrosnygga. En fördel med att jobba som redaktör på förlaget är att jag har tillgång till arkivet. Där står alla utgivna böcker ända från sjuttiotalet samlade. Det är som att gå in i en liten skattkammare med alla dessa tusentals böcker uppdelade på serier, vissa som har fallit i glömska och vissa som ges ut än idag. Här är ett litet smakprov:

Sommaren för alltid med sig en känsla av nostalgi för mig, det är som att solen letar sig in i hjärnans gömda vrår och letar upp gamla minnen från barndomssomrar och resor man åkte på för länge sedan. Jag minns till exempel när jag var ute i stugan på landet som ung tonåring och hittade gamla dammiga Harlequinböcker i bokhyllan. På den tiden älskade jag att läsa Starlet och Mitt Livs Novell, men Harlequinromanerna var lockande på ett annat sätt, det var liksom riktiga böcker och innehållet kändes mer vuxet. Och lite förbjudet. Romantiken var stormande och det var omöjligt att inte fortsätta läsa de smäktande kärlekshistorierna och drömma sig bort.

Mycket har hänt sedan dess, inte bara med mitt eget läsintresse utan också med innehållet i Harlequinböckerna. Utbudet är dessutom mycket större idag och det finns både e-böcker och ljudböcker att välja bland. Så istället för att fortsätta plocka fram de sönderbläddrade pocketböckerna i stugan kanske det är dags att ligga i hängmattan under ett träd och blunda medan man lyssnar på en Harlequin-ljudbok. Då borde väl verklighetsflykten bli total?

Mia, redaktör på Förlaget Harlequin